با وجود پیشرفتهای علمی و فناورانه، همچنان برای بسیاری از نیازها و مسائل واقعی کشور پاسخ روشنی ارائه نشده است. این چالشها به ماهیت بین رشتهای، پیچیدگی مسائل فراگیر و نبود راه حل واحد برای آنها باز میگردد که امکان ارائه پاسخ در انزوای آزمایشگاهها و دانشگاهها یا اتاقهای دربسته سیاستگذاران را غیر ممکن ساخته است. به منظور یافتن راهحلی برای پاسخ به این چالش، پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف در سال 1387 آغاز به کار نمود.
این مجموعه از طریق ایجاد فضایی برای مشارکت پژوهشگران، مدیران اجرایی، کارآفرینان، فعالان اجتماعی و سیاستگذاران در فرایند پژوهش، طراحی، آزمون عملی و ارزیابی، درصدد طراحی و پیشبرد الگوهای حل مسائل فراگیر جامعه میباشد. خروجی این فرایند ممکن است یک سازمان، موسسه و یا یک گروه داخلی ذیل پژوهشکده باشد که در طول دوره طراحی مفهومی اولیه، شکل گرفته و با همکاری عناصر اجرایی و مشارکت دی نفعان تکامل مییابد.
حل نوآورانه مسائل حوزه سیاستگذاری و حکمرانی کشور و طراحی ساز و کار تعامل موثر مردم و حاکمیت مبتنی بر:
- توسعه دانش سیاستگذاری و حکمرانی ملی، مبتنی بر شواهد و تجربیات بومی
- پرورش سیاست پژوهان و کارشناسان خبره و جوان و مسلط بر دانش روز بینالمللی
- تقویت رویکرد حل مسئله چند رشتهای، مشارکتی و اجتماعی در نسل جدید سیاستگذاران کشور
پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف در افق سال 1407، مرجعی پیشتاز و قابل اعتماد در همآفرینی راهکارهای سیاستی و حکمرانی اثرگذار، برای حل موضوعات پیچیده و چند رشتهای، در بعد ملی و منطقهای خواهد بود.