ساختار پژوهشکده

معرفی

ساختار پژوهشکده

پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف در سال 1387، با هدف انجام پژوهش‌های میان رشته‌ای وکاربردی، به منظور حل مسائل مزمن و پیچیده حوزه سیاستگذاری کشور، با دریافت مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاسیس شد. هسته اولیه پژوهشکده، تعدادی از فارغ­التحصیلان دوره کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف بودند که عموما دوره دکترا خود را در دانشگاه‌های مطرح دنیا سپری کرده و با بازگشت به کشور و انتقال دانش، راهبری حوزه‌های مختلف سیاست پژوهی را بر عهده گرفته‌اند. انجام پژوهش‌های کاربردی و اجرایی، شبکه‌سازی و ایجاد فضای همفکری با ذینفعان مختلف حوزه‌های سیاستگذاری از حکمرانان و دولتمردان تا بخش خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد، تربیت نیروی انسانی با دانش و کارآمد، ترویج دانش سیاستگذاری از طریق برگزاری و شرکت در رویدادهای ملی و بین‌المللی، انتشار مقالات در معتبرترین مجله‌های علمی حوزه سیاستگذاری جهان، تنها بخشی از تکاپوی نیروی انسانی متعهد و دغدغه­مند پژوهشکده جهت اعتلای فرایند سیاستگذاری در کشور است.

همزمان با توسعه و بلوغ پژوهشکده در دهه گذشته و علاوه بر فعالیت جدی در دو حوزه صنعت و توسعه پایدار و انرژی، سه مرکز تخصصی اندیشکده حکمرانی شریف، رصدخانه مهاجرت ایران و اندیشکده کسب و کار نیز ذیل پژوهشکده آغاز به کار کرده و رفته رفته تبدیل به یکی از مراجع اصلی دانشی در موضوع کاری خود شده‌اند. علاوه بر این شتاب دهنده سیاستی حسنی، شتاب‌دهنده اجتماعی همنو از مجموعه‌های زایشی پژوهشکده هستند که امروزه به صورت مستقل در حال فعالیت در بخش‌های مختلف زنجیره سیاستگذاری کشور هستند. 

     ماموریت پژوهشکده

حل نوآورانه مسائل حوزه عمومی از طریق اصلاح و ارتقاء سیاستگذاری و حکمرانی کشور و طراحی سازوکار تعامل موثر مردم و حاکمیت مبتنی بر:

  • توسعه دانش سیاستگذاری و حکمرانی ملی، مبتنی بر شواهد و تجربیات بومی
  • پرورش سیاست پژوهان و کارشناسان خبره و جوان و مسلط بر دانش روز بین المللی
  • تقویت رویکرد حل مسئله چند رشته‌ای، مشارکتی و اجتماعی در نسل جدید سیاستگذاران کشور
  ساختار پژوهشکده

گالری تصاویر