در باره خبر
نخستین جلسه شورای علمی کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی صبح روز چهارشنبه 28 تیرماه سال 1402 با حضور دکتر جلیلی رئیس علمی کنفرانس و اعضای شورای علمی و برخی از اصحاب رسانه در ساختمان ریاست دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، در اولین جلسه شورای علمی کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی دکتر رسول جلیلی رئیس دانشگاه گفت: ورود دانشگاه شریف به فناوریهای جدید و نو ظهور راهبرد قطعی است که طی دو دهه گذشته روی آن مطالعه میدانی شده است.
وی افزود: دانشگاه صنعتی شریف را به سمت فناوریهای نرم و غیرنرم جدید سوق دادهایم، فناوریهای نرم به معنی مسایل اجتماعی است و این موضوع ما را به سمت سیاستگذاری و بحثهای مدیریتی پیش میبرد.
دکتر جلیلی تصریح کرد: دانشگاه شریف در سال 1380 دانشکده مدیریت و اقتصاد و پژوهشکده سیاستگذاری را بنا نهاده است و ما به تقویت و ارتقای سیاستگذاری علمی در این دانشگاه امیدوار هستیم، البته این موضوع با تقویت اعضای هیئت علمی، رشد کمی و کیفی آموزشها و جذب دانشجو امکانپذیر است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: پدیده جالب و خوبی که اتفاق افتاده این است که دانشجویان مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد در مقیاس ملی مسائل علمی را با انگیزه و اشتیاق علاقه دنبال میکنند. ما در این دانشگاه دانشجویان کارشناسی و ارشد مهندسی را علاقمند به این موضوعات میبینیم و این دانشجویان موثرتر هستند و می توانند مسئله را در سطح ملی حل کنند و امیدواریم ورود دانشگاه به این حوزه اثرگذاری دانشگاه را در کشور نمایانتر کند.
وی گفت: دانشگاه صنعتی شریف با ورود جدیتر، گستردهتر، غلیظتر و عمیقتر به سیاستگذاری علم، قدرت جمهوری اسلامی را نمایانتر میکند.
دکتر جلیلی بیان کرد: به زودی در حوزه فناوریهای زیستی فعال میشویم و تاثیر نزدیک آن را خواهیم دید تا مسائل جامعه را به دست جوانان علمی کشور حل کنیم و در یک نیم دهه برکات این تصمیمگیری را شاهد خواهیم بود.
وی اضافه کرد: برای سیاستگذاری علم و حکمرانی علمی در کشور نیازمند گفتمان و استفاده از ظرفیت علمی پژوهشگران کشور هستیم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: کنفرانس حکمرانی جای مناسبی برای فعالیتهای پژوهشی است که باید از نتایج آن در راستای حل نیازهای کشور بهره برد.
در ادامه برنامه دکتر سید رضا میرنظامی رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف طی سخنانی گفت: تشکیل رشتههای سیاستگذاری و تاسیس پژوهشکده در دانشگاه شریف به اواسط دهه ۸۰ برمیگردد.
وی گفت: دانشگاه شریف از نظر رشتههای مهندسی و دانشجویان و استادان وضعیت مناسبی داشت. در این راستا ما به فکر افتادهایم که این دانشگاه را در رشتههای مدیریت و اقتصاد هم غنی کنیم.
دکتر میرنظامی افزود: یافتههای علمی باید به بدنه تصمیمگیری کشور تزریق شود. برای همین تاسیس و گسترش رشتههای سیاستگذاری در آموزش عالی احساس میشود.
رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف گفت: دانشگاه شریف برای تاثیرگذاری بیشتر در کشور، کنفرانس حمکرانی را در سال ۹۶ برگزار کرد. البته به دلیل کرونا، وقفههایی در برگزاری آن ایجاد شد.
وی درباره محورهای کنفرانس تصریح کرد: این کنفرانس در محورهای اقتصادی مانند؛ تولید و تورم و امید و آینده، انرژی مانند فناوری و نوآوری، ژئوپلیتیک، آیتی و محیط زیست، مهاجرت، اجتماعی، نظام اداری است.
دکتر میرنظامی اظهار کرد: پنجمین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی با شعار حکمرانی تحول در 26 مهرماه ۱۴۰۲ برگزار میشود.
در ادامه این برنامه دکتر کیومرث اشتریان دبیر علمی کنفرانس طی سخنانی به اهمیت رشته سیاستگذاری تاکید کرد و افزود: سیاستگذاری موضوعی میان رشتهای است و از ترکیب دانش فنی و علوم پایه، دانش قدرت و دانش مدیریت تلفیق شده است و این ترکیب ما را به سوی سیاستگذاری شایسته رهنمون میکند و این اتفاق مبارکی است که توسط دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشکده سیاستگذاری محقق شده است.
وی به مراحل کار در این موضوع اشاره کرد و گفت: ما در ابتدا یه تولید محتوا میپردازیم که وجه مهم تولید محتوا توسط همین کنفرانس اتفاق میافتد و پس از آن دستاورهای دانشی را به صورت عمومی ترویج کرده و در مراحل بعدی با سیاست، تعامل و تقابل رخ میدهد و در پایان اقدام به شبکه سازی برای خبرگان و نخبگان جامعه خواهیم کرد.
بازنشر از: