متن خبر
1. تا الان بزرگترین مشکل اقتصاد ایران را چه پدیدهای ارزیابی میکنید؟ چرا ایران با وجود این همه نعمت خدادادی و شعارهای اقتصادی هنوز در بدیهیات علم اقتصاد گیر کرده است؟ برنامه های مهم اقتصادی را داشتیم، برنامه پنجم توسعه و ششم توسعه که در حال آغاز است و همچنین افق ۱۴۰۴ را و شعارهای اقتصادی در اول هر سال. چرا کارگر نیفتاد؟
2. تقریباً هر کدام از مواردی که شما اشاره کردید، قبل تر ذیل یک برنامه اجرا شده. ولیکن ناقص و بسیار زمان بر مانند مسکن مهر، مباحث مربوط به توسعه شهرک های صنعتی و خوشههای تولید و ...
برنامه شما زیر چه ساختاری قابل تعریف است؟
3. برای جلوگیری از خروج ارز از کشور چه برنامهای دارید؟
4. ۱۰ سال است که فرایند تشکیل سرمایه در ایران نداشتیم. ماشین تولید دلار ایران (صادرات) توسعه پیدا نکرده و طرحهای عمرانی با وقفه های طولانی اجرا می شوند. چقدر برنامه خود را در این فضا عملیاتی می دانید؟
5. با بحران هایی مانند عدم توسعه زیرساختهایی مانند آب و برق مواجهیم. توسعه شهرکها بدون توسعه این زیرساختها چقدر عملیاتی است؟
6. تا این جای کار برنامه اقتصادی کاندیداهای ریاست جمهوری را چه مقدار عملیاتی و منسجم می دانید؟ قابل سنجش و امکان پذیر بودن.
7. تا چه حد فکر میکنید که صرفاً اراده دولت در ایران گره گشای مشکلات است؟ این وسط برخی نهادها مانند مجلس یا برخی از نهادهای قدرتمند دیگر را نیز داریم. قوانین مهمی مانند قانون تجارت و سایر قوانین بالادستی هنوز در کشور ما معطل ماندند.
8. برنامه عملیاتی برای کاهش هزینه های دولت چیست؟ شما در طرحتون یک معاونت جدید هم ایجاد کردید.
9. دفعه ی قبلی، قیمت بنزین یک مقدار افزایش یافت و جریانات ناخوشایندی در کشور اتفاق افتاد. چطور می شود که اعتماد مردم را به اجرای سیاستهای اقتصادی جلب کرد؟ مجریان اقتصادی ایران چقدر جایگاه اجتماعی نزد مردم دارند؟
10. در مورد سهیم کردن ایرانیان در یارانه انرژی عنوان کردید. الان سهام عدالت را داریم و طرح یارانه قبلی را. چرا سرنوشتشان اینگونه شد؟
۱۱.هدف تورم را ۶ الی ۸درصد در نظر گرفتید. سال ۹۴ نیز هم تجربه تورم تک رقمی را داشتیم. اما پایدار نماند. چکار کنیم تا پایدار باشد.