بازگشت آمار متقاضيان پناهندگي در اروپا به سطح پيش از گسترش همه گيري كرونا
آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا (EUAA) گزارش ميدهد:
آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا (EUAA) گزارش سالانه خود را در مورد وضعیت پناهندگی در اروپا به تازگي منتشر کرده است. گزارش سالانه پناهندگی به عنوان منبع اصلی اطلاعات در مورد حمایت بین المللی در اروپا، مروری جامع از تحولات کلیدی پناهندگی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ و سوئیس (کشورهای +EU) ارائه میدهد.
در اين گزارش آمده است كه:
رویدادهای سال 2021 و اوایل سال 2022 باعث آوارگی میلیونها نفر در جهان شد و نیازهای موجود برای راه حلهای حمايتي در سراسر جهان را تشدید کرد. قدرت گرفتن طالبان در افغانستان، چرخههای جدیدی از جابجایی را در داخل کشور افغانستان و فراتر از مرزهاي آن، در منطقهای که جابجایی پیش از این یک اتفاق عادی بود، بهوجود آورد. تهاجم روسیه به اوکراین میلیونها نفر را مجبور به ترک خانههای خود و پناه بردن به کشورهای همسایه کرد و مردم همچنان به فرار از نقاط حساس آوارگی در جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، موزامبیک، میانمار، سودان جنوبی، سوریه، منطقه ساحل، ونزوئلا و یمن ادامه دادند.
بر اساس برآوردهای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR)، تا ژوئن 2021 بیش از 84 میلیون آواره اجباری در سراسر جهان وجود داشته است. این رقم شامل 26.6 میلیون پناهنده تحت حمايت کمیساریا، 4.4 میلیون پناهجو، 48 میلیون آواره داخلی است. و 3.9 میلیون ونزوئلایی آواره خارج از کشور.
بازگشت تعداد افرادی که به دنبال پناهندگی در اروپا بودند به قبل از همهگیری کرونا
در سال 2021، کشورهای عضو اتحاديه اروپا و EFTA تقریباً 648 هزار درخواست برای حمایت بینالمللی دریافت کردند، اين امر نشان میدهد كه تعداد افرادی که به دنبال پناهندگی در اروپا بودند اساساً به سطح قبل از همهگیری بازگشته است. با اينكه برخی از محدودیتهای COVID-19 در برخي از كشورها همچنان وجود داشت. اين آمار، نشان دهنده افزایش یک سومی نسبت به سال 2020 است و با سطح سال 2018 مطابقت دارد.
همانند سالهای گذشته، بیشتر متقاضیان مرد بودند، اما سهم آنها در سال 2021 به 70 درصد افزایش یافته است، در حالی که سهم مردان در سال 2020 ميلادي 65 درصد و در سال 2019 63 درصد بود. متقاضیان 18 تا 34 سال، عمدتاً مرد، نیمی از متقاضیان را در سال 2021 تشکیل میدادند، در حالی که 29 درصد کمتر از 18 سال داشتند. تنها یک پنجم از همه متقاضیان بالای 35 سال بودند. سهم متقاضیان بر اساس سن مشابه قبل بود.
در چند ماه اول سال 2021، سطح ماهانه درخواستهاي پناهندگي پس از پایان سال 2020 تقریباً ثابت بود. اما تقریباً در نیمهی سال، تعداد درخواستها شروع به افزایش کرده و به اوج خود رسید. دو پیک ماهانه درخواستها در سپتامبر و نوامبر 2021 به ثبت رسيده است. پیک درخواستها عمدتاً نتیجه افزايش درخواستها از جمله توسط افغانها و سوریها، بوده است. اوج درخواستهاي پناهجويي در سپتامبر تا حدودی ناشی از تسلط طالبان بر افغانستان و تخلیههای پس از آن بود. از آگوست 2021 به بعد، افغانها بیشترین تقاضای پناهندگی را در کشورهای اتحادیه اروپا ارسال کردند. با این حال، از نظر مجموع سالانه، سوریها بزرگترین گروه متقاضی پناهندگي در سال 2021 بودند که حدود 117 هزار درخواست در کشورهای اتحادیه اروپا ارائه کردند. در مقایسه با آنها، افغانها 102 هزار درخواست پناهجويي ارسال کردند و دومین گروه بزرگ متقاضي پناهندگي در سال 2021 بودند. نکته مهم این است که برای هر دو اتباع افغان و سوري، درخواستها در سال 2021 بالاترین میزان از زمان بحران پناهجویان در سال 2015-2016 را نشان ميدهد.
جامعه جهانی در پی ایجاد شرایط پایدار برای پناهجویان
در سالی که مصادف با هفتادمین سالگرد کنوانسیون 1951 مربوط به وضعیت پناهندگان به عنوان مؤلفه اساسی حقوق بشر بود، جامعه بینالمللی به تلاشهای جهانی و منطقهای خود در توسعه راهحلهایی برای افراد نیازمند حمایت در سراسر جهان ادامه دادند. یک ابتکار کلیدی مبتنی بر همکاری چندجانبه، پیمان جهانی پناهندگان است که هدف آن ارائه راه حلهای پایدار برای وضعیت پناهندگان است. تحت این چارچوب، در سال 2021 اقدامات بدين صورت ادامه یافت: 1) کاهش فشار بر کشورهای میزبان. 2) افزایش خوداتکایی پناهندگان؛ 3) گسترش راه حلها در کشورهای ثالث. و 4) شرایط حمایت در کشورهای مبدأ برای بازگشت ایمن و آبرومندانه متقاضیانی که از حمایت محروم هستند.
این گزارش به عنوان مرجع اصلی برای تحولات پناهندگی در کشورهای اتحادیه اروپا است. این مجموعه طیف گستردهای از منابع را برای ارائه اطلاعات دقیق به سیاست گذاران، مقامات ملی پناهندگی، محققان درگیر در زمینه پناهندگی ارائه ميدهد.
متن كامل گزارش را از
اينجابخوانيد