پنجمین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی
روز نهایی پنجمین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی با همكاری پژوهشكده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف، خانه اندیشهورزان ایران و سایر اندیشکدهها و مؤسسات سیاستپژوهی كشور با شعار «حکمرانی تحول» در تاریخ 26 مهر 1402 در دانشکده انرژی و پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. این کنفرانس امسال به لحاظ زمانی به صورت ادامهدار و طی چهار ماه از تیرماه تا مهرماه در حال برگزاری بود به طوری که در هر محور چندین نشست به میزبانی اندیشکدهها و پژوهشکدههای مختلف برگزار شد و در نهایت در روز 26 مهرماه نشستهای جمعبندی این محورها در ترکیب با تعدادی نشست ویژه برگزار گردید. رویکرد همیشگی این کنفرانس پرداختن به مسائل سیاستگذاری و چالشی روز کشور از طریق تضارب آراء ذینفعان مختلف از دانشگاه، صنعت، دولت، بخش عمومی غیردولتی و مردم و در نهایت رسیدن به راهحلهای سیاستی متقن و قابلاجرا در دست سیاستگذاران و تصمیمگیران بوده است.
این همایش از ساعت 9 الی 17:30 در قالب 4 نشست ویژه و 12 نشست موازی با محورهای تخصصی فناوری و نوآوری، بازار سرمایه، معدن و صنایع معدنی، فرهنگ و صنایع خلاق، آب و محیطزیست، کشاورزی و امینت غذایی و مهاجرت تشکیل شد. نشست ویژه این کنفرانس با موضوع سیاست خارجی و روابط بینالملل با حضور ابراهیم متقی و کیومرث اشتریان در نوبت صبح و سه نشست ویژه دیگر بهصورت موازی در نوبت عصر با موضوعات حکمرانی توسعه با حضور علی مروی، محمد فاضلی و محمود عسگری آزاد، گام دوم گذار به اقتصاد دانش بنیان با حضور روح اله ابوجعفری، شهاب زنوزی و سید مهدی سادات رسول و در نهایت حکمرانی سیاسی در ورزش با حضور اعضای کمیته ملی ورزش برگزار گردید.
نشستهای موازی که با همکاری اندیشکدههای همکار برنامهریزی شد نیز در ساعات 11 تا 12:30 با محورهای بازار سرمایه، صنایع خلاق و مهاجرت برگزار شد. نشست حکمرانی تأمین مالی از طریق بازار سرمایه با حضور 50 تن از مدیران بورسی کشور و رئیس سازمان بورس همراه بود. همچنین یک سخنرانی با حضور سید حمید جلالی استاد دانشگاه تربیتمدرس با عنوان رویکرد زبانشناسی در سیاستگذاری ملی و بینالمللی و یک نشست معرفی دنیای سیاستگذاری باهدف آشنایی با رشته سیاستگذاری با حضور سید علی مدنی زاده، مسعود شادنام، ویرا عاملی و علی نیازی در سالن آمفی تئاتر دانشکده انرژی برگزار گردید.
در نوبت عصر نیز در ساعت 16 تا 17:30 چند نشست موازی دیگر با محورهای معدن و صنایع معدنی، آب و محیطزیست و امنیت غذایی و... برگزار شد. در کنار این نشستها افتتاحیه دومین جشنواره مدافعان اقتصاد مردمی به همت بنیاد توسعه فردا در قالب دو نشست در هر دو نوبت صبح و عصر برگزار گردید. همچنین ده مقاله علمی پذیرفته شده از میان بیش از 50 مقاله دریافتی به صورت پوستری طی کنفرانس ارائه گردید؛ همچنین مقالات برتر طی داوری تسریعشده در مجلات علمی حوزه سیاستگذاری منتشر خواهند شد. باتوجهبه موضوعات انتخاب شده و مهمانان ارائهدهنده نشستها با استقبال زیادی از طرف مخاطبان همراه بوده است به طور مثال نشست حکمرانی توسعه؛ الگوی بهینه حکمرانی تحول و پیشرفت ایران و نشست حکمرانی تأمین مالی از طریق بازار سرمایه از پرمخاطبترین نشستهای این کنفرانس بودند.