معرفی
معرفی پروژه
ازآنجاییکه توسعه مشاغل نوین، نوآورانه و دانشبنیان یکی از دغدغههای اصلی کمیته امداد محسوب میگردد ازاینرو شناسایی، ساماندهی و هدایت زیستبوم توسعه فناوری و نوآوری در مناطق مختلف اقتصادی تحت پوشش کمیته امداد جزو اهداف اصلی آن به شمار میرود. یکی از مهمترین راهکارهای توسعه فناوری، نوآوری و ایجاد و توسعه مشاغل دانشبنیان در هر حوزه، برنامهریزی بر اساس اولویتها و مزیت هاست. تدوین سند راهبردی و ترسیم نقشه راه، مسیر دستیابی به اولویتها، بهرهمندی از مزیتها و دستیابی به طیف گستردهای از اهداف است. با توجه اینکه اقتصاد دانشبنیان و مشاغل مرتبط با آن در دستور کار اصلی حوزه اشتغال کمیته امداد قرار دارد، طراحی و تدوین سند راهبردی- عملیاتی مدیریت مشاغل نوین، نوآورانه و دانشبنیان میتواند یک نقشه راه جامع و آیندهنگر شامل مبانی، اهداف، سیاستها، راهبردها، ساختارها را در اختیار برنامهریزان کمیته امداد قرار دهد.
با توجه به ویژگی زمینهای بودن نوآوری و کارآفرینی و تأثیرگذاری عوامل گوناگون خاص مرتبط با زمینه هر منطقه، عدم توازن منطقهای گسترده در کشور و برای ایجاد فرصتهای برابر برای کارآفرینی اجتماعی، اتخاذ رویکردی منطقهای جهت سیاستگذاری و تدوین سند راهبردی- عملیاتی مدیریت مشاغل نوین، نوآورانه و دانشبنیان کمیته امداد در مناطق گوناگون ضروری به نظر میرسد. بر این اساس در این طرح، بر اساس گونه شناسی انجام شده از مناطق کشور، سند راهبردی- عملیاتی مدیریت مشاغل نوین، نوآورانه و دانشبنیان کمیته امداد با تأکید و تمرکز بر عوامل زمینهای وابسته به مناطق تحت پوشش، انجام میشود. رویکرد کلان حاکم بر این پروژه، نظام نوآوری منطقهای است و در آن از راهبرد نوآوری منطقهای برای مزیت گرایی هوشمند (RIS3) بهرهبرداری میشود. فرایند کشف فرصتهای کارآفرینی در رویکرد راهبرد مزیت گرایی هوشمند به کمیته امداد امکان خواهد داد تا از طریق کشف مزیتها، اولویتها و فرصتهای کارآفرینی مناطق تحت پوشش خود، تنها تعداد مشخصی از حوزههای راهبردی و مزیت دار را با اعمال تغییراتی نوآورانه و فناورانه مشخص نموده و به توسعه همگام با عدالت اجتماعی در مشاغل نوین، نوآورانه و دانشبنیان مناطق تحت پوشش و مبتنی بر مزیت مناطق بپردازد.
از طرفی در شرایط کنونی بهمنظور توانمندسازی مددجویان در راهاندازی کسبوکارهای نوپا، لازم است الگو و پلتفرم بهینه برگزاری رویدادهای کارآفرینی، ناظر به مددجویان خلاق در مناطق مختلف تحت پوشش کمیته امداد طراحی شود. این کار برای استفاده از همه ظرفیتهای ممکن در داخل کمیته امداد و همچنین بهرهمندی از ظرفیتهای خارج از آن و نیز به هم رساندن طرف عرضه و تقاضا در فرایندهای نوآوری و کارآفرینی ضرورت دارد.